Shaklee Offer

Yang Mana Satu Vitamin Untuk Orang Pelupa

Yang Mana Satu Vitamin Untuk Orang Pelupa

Selalu kita dengar Omega Guard bagus untuk otak sebab ia mengandungi DHA dan EPA. Manakala Lecithin pun bagus juga sebab ada kolina. Tetapi terkadang kita confuse pula..yang mana satu vitamin untuk orang pelupa kan?

Vitamin Untuk Orang Pelupa

Antara Omega dan Lecithin yang mana satu bagus untuk mereka yang PELUPA?

Memang diakui Omega Guard Shaklee sangat bagus untuk perkembangan otak cerdas anak-anak kita. Selama ini saya sendiri berikan kedua-dua anak saya Omega Guard Shaklee sebagai makanan tambahan mereka kerana ia membekalkan DHA dan EPA untuk perkembangan otak dan mata yang sihat.

Pengambilan Omega Shaklee membantu kita response dan proses dengan lebih cepat apa jua yang kita baca atau maklumat yang kita terima.

Walaubagaimanapun untuk tingkatkan daya ingatan seseorang, Shaklee Lecithin lebih sesuai. Lecithin bukan sahaja terkenal dengan fungsinya sebagai pemecah lemak yang handal tetapi ia juga merupakan vitamin untuk orang pelupa.

Ini kerana ia mengandungi Kolina yang berperanan menambah baik keupayaan daya ingatan kita. Bagi kalian yang mempunyai masalah mudah lupa (pelupa), pengambilan Shaklee Lecithin lebih membantu !

Jika anak kita slow response, Shaklee Omega Guard menjadi keutamaan. Namun jika mereka alami masalah mudah lupa, bagus jika amalkan pengambilan Lecithin sebiji sehari. Lecithin merupakan vitamin ideal untuk masalah pelupa. ♡♡♡

BONUS !!
Untungnya anda yang mengamalkan Lecithin. Lemak terkawal + daya ingatan pun bertambah baik !! 2 in 1 gitu..

lecithin

Agen Pengemulsi Semula Jadi

Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa lesitin amat penting dalam pemakanan kerana ia merupakan sumber fosfolipid yang terdiri daripada kolina dan inositol.

Kolina dan Inositol ialah komponen utama membran sel dalam setiap organisma hidup yang berfungsi untuk mengawal aliran nutrien ke dalam dan keluar dari sel.

Lesitin juga akan ditukarkan kepada asetilkolina yang diperlukan untuk memelihara kesihatan tubuh.

  • Setiap sajian membekalkan 3.1g lesitin, yang mengandungi 468mg fosfatidilkolina dan 282mg fosfatidilinositol
  • Dirumus daripada sumber semula jadi iaitu kacang soya

Haa..sekarang dah jelas,  Lecithin merupakan vitamin untuk orang pelupa. ^_^

Credit:*AnakkuWiraku