Shaklee Offer

Tak Semua Produk Shaklee Ada Di Malaysia

Tak Semua Produk Shaklee Ada Di Malaysia

Kenapa Tak Semua Produk Shaklee Ada Di Malaysia? Saya pernah ditanya kenapa produk XXX tak ada kat pasaran Malaysia. Saya faham, kadangkala kita nak produk yang terbaik untuk Ayah atau Ibu yang tidak berapa sihat di rumah. Produk mana yang patut ada dalam pasaran Malaysia? Semua tu berada di LUAR bidang kuasa saya.

Tak Semua Produk Shaklee Ada Di Malaysia

Saya hanyalah pengedar biasa yang mendapat komisen hasil dari setiap jualan. TETAPI, tujuan asal saya tetap tidak berubah,

“BANTU ORANG LAIN UNTUK MENJADI SIHAT”.

Walaupun saya sudah tahu akan jawapannya, percaya atau tak, tak semua pelanggan akan percaya dengan apa yang keluar dari mulut kita. “Muka sengkek macam ni boleh percaya ker?” Pernah kena?

Tak semua orang tahu bahawa kita, Pengedar Shaklee di Malaysia ni adalah pengedar yang terlatih. Kita MEMPUNYAI SIJIL KELAYAKAN untuk bercerita tentang produk dan mempunyai kelayakan untuk memberi nasihat pemakanan berkaitan produk Shaklee. TAK SEMUA Syarikat ada tau.

Berbalik kepada soalan diatas, saya sendiri telah emailkan ke Shaklee Customer Enquiry untuk mendapatkan jawapan bertulis yang SAYA SENDIRI SUDAH TAHU. Saya attachkan jawapan dari customer service sebagai proof dan evidence incase ada customer yang memerlukan “PENJELASAN YANG LEBIH MEYAKINKAN”.

full product

Sebab utama sesetengah produk TIDAK ada di pasaran Malaysia dan TIDAK mendapat KELULUSAN Kementerian Kesihatan M’sia (KKM) adalah kerana:

– Bahan-bahan yang terdapat didalamnya dilarang di Malaysia tetapi tidak di negara lain.
– Isipadu bahan di dalamnya melebihi daripada yang dibenarkan.
– Bahan-bahan yang terkandung di dalamnya TIDAK sesuai untuk kegunaan orang asia macam kita.
– Gabungan bahan-bahan didalamnya menghasilkan unsur baru yang dilarang di Malaysia.
– Produk tersebut TIDAK mempunyai sijil halal.

Semoga penjelasan saya ini sedikit sebanyak dapat membantu anda untuk menjelaskan masalah dan persoalan di atas.