Shaklee Offer

Susu Bertambah Keputihan Berkurangan Dengan Shaklee

Susu Bertambah Keputihan Berkurangan Dengan Shaklee

Susu Bertambah Keputihan Berkurangan
Anda mengalami masalah keputihan? InsyaAllah, vitamin Shaklee dapat membantu. Tak percaya?? Jom baca pengakuan pelanggan yang telah berjaya dengan Shaklee. Susu Bertambah Keputihan Berkurangan Dengan Shaklee.
2 minggu lepas saya menerima mesej dari salah seorang pelanggan yang memberitahu bahawa temannya mengalami keputihan yang teruk selepas mengambil Set Ibu Menyusu. Agak pelik juga kerana Alfalfa adalah herba yang bagus untuk menyelesaikan masalah kewanitaan.Saya menghubungi pelanggan tersebut dan mendapati keputihan yang dialaminya adalah seperti tanda ovulasi – lendir berwarna jernih seperti telur mentah. Ya, tepat sekali telahan saya. Ini kerana alfalfa
mengandungi homostachydrine dan stachydrine yang menggalakkan ovulasi dan kedatangan haid.
Keesokan harinya, saya menerima SMS bahawa masalah keputihannya telah dapat diatasi. Gembiranya
hati saya, alhamdulillah. Apa yang saya harapkan dari seseorang yang mengambil sebarang supplement dari Shaklee ialah berita gembira seperti ini.^-^
Saya rumuskan perubahan yang dialami oleh Shazwin:
  1. Berat badan bayi naik dari kepada 9kg+ dari 8kg.
  2. Susu badan menjadi pekat berbanding sebelumnya yang kelihatan cair.
  3. Dapat maintain 3-4 oz sekali pam, kadang2 dapat 5 oz susu ibu.
  4. Keputihan berkurangan dan tak perlu kerap ganti pantyliner.
Syukur pada Allah atas perubahan yang dialami oleh Shazwin. Semoga Allah menambahkan nikmat yang dikurniakan kepada beliau dan juga kepada ibu-ibu lain di atas kesyukuran yang dipanjatkan.
Ini adalah cerita gembira selepas mengambil Set Ibu Menyusu.
Namun, ada ibu-ibu yang mengambilnya berminggu namun tiada perubahan. Kenapa? Sebab-sebab tiada perubahan selepas pengambilan Set Ibu Menyusu:
  1. Ibu terlalu fokus pada kuantiti susu tanpa melihat pada keseluruhan perubahan yang dialami seperti kurang penat, kurang keputihan dan sebagainya.
  2. Ibu tidak mengepam dan tidak merangsang pengeluaran susu dengan menyusukan bayi secara kerap.
  3. Ibu mempunyai masalah dalam penyerapan vitamin.
  4. Ibu terlalu gopoh untuk melihat perubahan dan tidak memberi ruang kepada mindanya untuk rileks dan biarkan tubuhnya bertindakbalas dengan vitamin yang baru dicuba.
  5. Tidak konsisten mengambil vitamin, tidak menjaga makan+rehat, tak minum air secukupnya, etc.
  6. Terlalu mengharapkan ‘miracle’ dari set breastfeeding tanpa mengiringi dengan usaha, doa dan harapan pada Yang Maha Esa. Ingatlah apa yang kita usahakan haruslah diiringi dengan doa kepada-Nya.
Jadi ibu itu perlu bertenang. Buat checklist dari 6 perkara yang saya catatkan (atau  lebih, it can be
unlimited) dan tengok mana-mana yang belum diberi perhatian.
Yang penting ialah dapatkan khidmat nasihat daripada kami sekiranya ada sebarang masalah. Kami akan cuba membantu sedaya upaya agar semua yang mengambil produk Shaklee mendapat hasil yang lumayan, sebagaimana yang kami rasai.