Shaklee Offer

Tips Memilih Suplemen Vitamin E Yang Baik

Tips memilih suplemen Vitamin E yang baik

Saya sharekan 3 cara nak pilih vitamin E yang baik untuk anda.

Pilihlah yang bersifat semulajadi (d-alfa-tocoferol) ada di tulis pada botol bahagian label.

Untuk sumber tiruan atau sumber kimia (“l” atau “dl” dan akan ditulis seperti ini; l-alfa-tocoferol atau dl-alfa-tocoferol).

Pilihlah vitamin E yang dibekalkan dengan selenium. Ini kerana ia bersifat sinergistik iaitu diserap bersama, keberkesanan setiap vitamin itu saling dipertingkatkan satu sama lain.

Vitamin E Yang Baik

Masih banyak kebaikan vitamin E yang kita masih belum tahu. Antaranya:

Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan “premenstrual syndrome” dan penyakit fibrocystic buah dada.
Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.

Jangan lupa check botol vitamin E di rumah anda! (^_^)

Vita-E Complex

Vitamin E Shaklee bersifat semulajadi (d-alfa tocopherol) lengkap dengan Selenium. Vita-E Complex mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E. Setiap kapsul sofgel menyediakan:

  • 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik.