Shaklee Offer

Set Berpantang Shaklee Normal dan Pembedahan

Set Berpantang Shaklee Normal dan Pembedahan

Set Berpantang Shaklee Normal dan Pembedahan

 Set ini juga sesuai untuk mereka yang baru lepas menjalani pembedahan kerana ia bertujuan untuk membantu mempercepatkan proses baikpulih luka pembedahan. Supplement tambahan lain yang elok diambil untuk membantu mempercepatkan lagi proses penyembuhan luka pembedahan ialah Vitamin E.


SET IBU BERPANTANG 

 Kami menawarkan set rawatan selepas bersalin untuk kegunaan selama 40 hari, khusus untuk bakal ibu dan set bersalin yang paling berbaloi untuk kesihatan ibu dan anak.

Set Berpantang :
 • B-Complex – penting untuk elak kemurungan (meroyan, sebagai penenang (anti-stress) & menstabilkan hormon.
 • Vitamin C – penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.
 • Vita-Lea Iron Formula
  (a.k.a multivitamin) – Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & nutrients yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu
  banyak kehilangan darah selepas bersalin.
 • Zinc – membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin.
Supplements tambahan lain yang boleh diambil:
 • Energizing Soy Protein (ESP)
 • Ostemtrix (Calcium-Magnesium with Vitamin-D)
 • Lecithin

ESP dan Ostematrix boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu. Minum ESP juga boleh bantu mengurangkan rasa lapar. Maklumlah masa berpantang kan tak boleh makan macam-macam.

Bagi yang menghadapi masalah sukar membuang air besar, boleh ambil Ostematrix kerana ianya melancarkan sistem penghadaman dengan cara yang lembut sekali. Yang ni memang disyorkan untuk elak terkena sembelit selepas bersalin.
Lecithin pula boleh membantu anda untuk kembali lansing.


Hubungi kami untuk tempahan atau pertanyaan tentang produk Shaklee di rahsiavitamin@gmail.com atau boleh hantarkan SMS/Whatsapp ke 019-7200429.