Shaklee Offer

Risiko Kekurangan Vitamin-C

Risiko Kekurangan Vitamin-C Dalam Badan

Ok, hari ini Rahsia Vitamin nak share serba sedikit simptom-simptom & risiko yang kita akan alami sekiranya kita tidak ambil endah keperluan vitamin C dalam tubuh yang Allah pinjamkan kepada kita kat dunia ni☺. Risiko Kekurangan Vitamin-C Dalam Badan.  Ramai yang mengamalkan pengambilan vitamin C setiap hari dalam usaha merendahkan risiko mendapat serangan jangkitan ringan.

Risiko kekurangan vitamin-c

Pernah tak anda terfikir apa akan terjadi sekiranya badan kita kekurangan vitamin C ?

Hasil penyelidikan juga mendapati ia berpotensi mengurangkan tempoh demam selesema dengan menguatkan sistem imun badan. Bagi kebanyakan wanita pula, pengambilan vitamin C sebagai amalan harian begitu popular untuk kecantikan kerana ia merangsang kesihatan dan kecantikan kulit melalui penghasilan kolagen.

RISIKO KEKURANGAN VITAMIN C

➡ Rambut kering & merekah
➡ Radang gusi
➡ Gusi mudah berdarah
➡ Kulit kasar, kering & bersisik
➡ Luka lambat sembuh
➡ Mudah lebam-lebam
➡ Hidung berdarah
➡ Cepat penat & letih
➡ Cepat sedih & tertekan
➡ Anemia
➡ Sakit otot
➡ Kurang keupayaan melawan jangkitan

Paling kritikal boleh menyebabkan #skurvi. Pantau pemakanan harian anda ye. Vitamin-C Shaklee sesuai untuk semua baik lelaki dan perempuan.

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian. Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.

vita-c plus

JANGAN AMBIL REMEH.
KITA KEHILANGAN VITAMIN C SETIAP HARI.