Shaklee Offer

Persediaan Haji dan Umrah

Persediaan Haji dan Umrah

Persediaan Haji dan Umrah

Persediaan haji dan umrah bukanlah dari segi kewangan sahaja, persediaan dari segi kesihatan juga mestilah dititik beratkan. Maklumlah, badan dah dah tak sekuat dulu. Semoga impian mereka dapat menunaikan ibadat haji atau umrah lagi akan tercapai. Amin..

Ramai yang pulang dari tanah suci masih menanam impian untuk datang kembali semula pada masa depan. Sama juga seperti Mak dan Pak mertua saya, biarpun sudah menunaikan Haji dan Umrah beberapa kali, namun hati mereka masih rindukan lambaian Kaabah.

Bercerita tentang Umrah & Haji, kali ni saya nak kongsikan mengenai supplements Shaklee yang boleh dibawa sebagai bekalan ke Tanah Suci. Bolehlah rekomen kat mak, abah, mertua, makcik, pakcik, atok, nenek, dan juga diri sendiri sekiranya berpeluang ke sana kelak.

Sebelum saya terlupa, ingin saya kongsikan vitamin yang dicadangkan untuk dibawa bersama ke Tanah Suci:-

1. Performance Drink– untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah & haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.

2. B Complex– Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna, adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

3. Vitamin C– sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit. Sekiranya badan terasa seperti hendak demam, ambil sebiji Vitamin C, dipatahkan dua sebelum dimakan. Ambil 2 biji sehari sehingga demam kebah.

4. Vita-Lea – Multivitamin yang lengkap. Sebiji Vita-Lea mengandungi 28 nutrients yang penting, temasuklah 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian.

5. Kalsium @ Ostematrix– Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.

Set Haji dan Umrah

Set Haji Umrah
  • Vita-Lea
  • B-Complex
  • Vitamin C
  • OsteMatrix
  • Performance Drink

Walaubagaimanapun, ingin saya ingatkan bahawa supplements ini hanyalah usaha kita untuk memastikan kesihatan optimum sepanjang menunaikan ibadah di Tanah Suci. Ibadat, ibadat juga, kesihatan jangan diabaikan.Namun, nikmat kesihatan (dan sakit) itu datangnya dari Yang Maha Esa, dan kepada-Nya lah kita bertawakkal. Insya-Allah.

Credit: AnakkuWiraku.com, GenkiMomma