Shaklee Offer

Minyak Ikan Boleh Buang Lemak di Perut

Minyak Ikan Boleh Buang Lemak di Perut

Jawapannya BETUL. Tapi bukannya minyak bekas goreng ikan tu yer. Minyak Ikan Boleh Buang Lemak di Perut. Tapi kena ambil minyak ikan yang telah diproses dari ikan. Senang cerita supplemen Omega-3. Contohnya minyak ikan dari Ikan Kod, Ikan Salmon, Ikan Sardin dan banyak lagi.

Minyak Ikan Boleh Buang Lemak di Perut

Untuk menampakkan penurunkan berat badan dengan efektif, anda perlulah mengambil supplemen Omega-3 selama 2 minggu dengan konsisten dan DISERTAI dengan senaman secara berkala (3~4 kali seminggu, 1/2 jam untuk satu sesi).

Pengambilan Omega-3 SAHAJA tanpa senaman tidak akan menampakkan penurunan berat badan yang ketara. Begitu juga senaman tanpa pengambilan Omega-3. Juga, kurang-kurangkanlah juga pengambilan gula yang berlebihan.

BERAPA BANYAK KENA MAKAN OMEGA-3?

Jumlah yang dicadangkan adalah 1000mg sehari. Sila perhatikan kandungan Omega-3 yang terkandung dalam supplement anda. Jika anda pengguna OmegaGuard Shaklee, cukuplah dengan pengambilan 3 kapsul minyak ikan sehari.

omega3

Nisbah pengambilan Omega-6 dan Omega-3 yang sihat adalah pada kadar 2:1. Berdasarkan corak pemakanan masyarakat di Malaysia pada hari ini, pengambilan Omega-6 adalah pada kadar yang tinggi berbanding Omega-3. Omega-6 banyak terdapat pada minyak sayuran yang kita gunakan untuk menggoreng makanan terutamanya pada makanan ‘fast-food’.

Mengurangkan pengambilan Omega-6 dan meningkat pengambilan Omega-3 adalah disarankan untuk mengelakkan risiko penyakit kronik yang melanda masyarakat kita pada hari ini.


KELEBIHAN LAIN PENGAMBILAN OMEGA-3 SELAIN MENURUNKAN BERAT BADAN?

Banyak kelebihan orang yang mengambil Omega-3. Antaranya yang glamour ialah:
1. Membantu mengurangkan kedutan di wajah anda.
2. Membantu mengekalkan kelembapan pada kulit. (Kekurangan EPA dan DHA boleh menyumbang kepada penyakit Psoriasis, Eczema, rambut nipis dan kelemumur)
3. Membantu meningkatkan kesuburan lelaki dan perempuan.