Shaklee Offer

Mengantuk Ketika Berpuasa

Mengantuk Ketika Berpuasa

Macam biasalah, fenomena yang selalu kita nampak dibulan puasa. Ramai yang kata mengantuk ketika berpuasa. Badan jadi letih dan lemahi. Kalu letih dan mengantuk diwaktu petang tu boleh terima lagi, kalau letih dan mengantuk diwaktu pagi tu, mesti bukan sebab fizikal tapi MENTAL. Apa sebab jadi macam tu?

Mengantuk Ketika Berpuasa

Penyebab utama mengantuk yang teramat sangat di bulan ramadhan adalah disebabkan turunnya kadar glukosa dalam darah yang membuat konsentrasi otak menurun.

Otak mendapatkan energi dalam bentuk glukosa, jika aliran glukosa ke jaringan otak berkurang ia akan
mempengaruhi prestasi otak. Otak menggunakan 60 % glukosa di dalam tubuh.

Setelah tenaga yang dihasilkan oleh makanan sudah menurun, maka hati akan mengeluarkan  glikogen yang disimpan untuk membantu menjana tenaga kepada tubuh sehingga otak dan sistem tubuh lainnya boleh bekerja semaksimum mungkin.

Jika tenaga di tubuh tidak cukup untuk memberikan tenaga tambahan dalam melakukan kegiatan sehari-hari, maka tubuh akan merasa penat dan terjadi penurunan kadar gula darah, keadaan ini boleh menyebabkan seseorang merasa mengantuk.

 

Cuba Atasi Masalah Mengantuk Anda Dengan Cinch Energy Tea Mix

Insya Allah Cinch Energy Tea Mix boleh mengatasi masalah MENGANTUK masa memandu, dan MENGANTUK semasa bekerja (Jangan minum di siang hari yer. Batal Puasa tanggung sendiri)?

Cara-cara:
1. Masukkan 1 sachet ke dalam botol air mineral (botol kecil).
2. Goncang dan siap!!!. Boleh di minum.

Pastikan  mata anda sentiasa segar.

Nak tahu maklumat produk? Klik Sini