Shaklee Offer

Keperluan Ostematrix dan ESP Dalam Penyusuan

Keperluan Ostematrix dan ESP Dalam Penyusuan

Ramai yang lebih yakin apabila mereka mencuba tips EKSKLUSIF kami. Alhamdulillah. Namun bagi yang tidak mengambil pakej lengkap
pasti kesannya berbeza, dan mungkin juga kesannya sedikit lambat. Tahukah anda Keperluan Ostematrix dan ESP Dalam Penyusuan?

Macam orang naik basikal dengan motorsikal, pastilah motorsikal lebih selesa untuk ditunggang berbanding basikal. Tetapi kos motorsikal pastinya sedikit mahal berbanding kos sebuah basikal.

Keperluan Ostematrix dan ESP Dalam Penyusuan

Apa sebenarnya kepentingan pakej Shaklee Tripple M ni?

Pakej Shaklee Tripple M mengandungi Vitamin di dalam Set Ibu Menyusu (Vita-Lea, Vita-C, B-Complex & Alfalfa Complex), OsteMatrix (Cal-Mag) dan ESP (Energizing Soy Protien).

* Klik sini untuk Testimoni ibu-ibu yang telah mencuba!

Apakah kebaikan Shaklee Set B (BreastFeeding Set)?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi :
Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B-Complex :
Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C :
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa :
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

Kenapa perlu ada OsteMatrix dan ESP di dalam Shaklee Tripple M?

OsteMatrix (Shaklee Cal-Mag):
Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period), mendapati susunya akan merundum. Ini disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

Selain itu, kelebihan Kalsium Shaklee ialah:
– Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
– Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
– Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan..

*Rujukan: Shaklee Malaysia

Energizing Soy Protien (Shaklee ESP):
Komposisi vitamin utama dalam susu ibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.

Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.
Boleh baca lanjut kepentingan Shaklee ESP di sini (klik).

*Rujukan: Shaklee Malaysia