Shaklee Offer

Kenali Sustained Release Vita C Shaklee

Kenali Sustained Release Vita C 500mg, Bukan Sekadar Vitamin C

Apakah maksud ‘Sustained Release” vitamin ? Dalam rangkaian vitamin semulajadi Shaklee hanya satu vitamin sahaja yang bersifat Sustained (Time) Release iaitu Sustained Release Vita C 500mg.

Sustained Release Vita C

Namun, masih ramai yang tidak pasti apakah maksud di sebalik Sustained Release tersebut serta perbezaannya dengan vitamin TANPA elemen Sustained Release ini.

Secara umumnya, keistimewaan vitamin yang bersifat Sustained Release ini adalah :-

  • Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.
  • Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab itulah kita dinasihatkan menjaga pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.Maka, tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berapa besar dos vitamin tersebut, dan seterusnya akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja.
  • Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.

(credit : Genkimomma)

Ok sekarang mari kita berkenalan dengan Vitamin C kegemaran ramai ini pula. 😉 Ascorbate adalah salah satu dari nutrient utama yanng bersifat antioksidan. Tugasnya menghapuskan radikal bebas dan penceroboh mikrob, serta berkerjasama dengan antioksidan lain seperti vitamin E dan glutathione (sejenis asid amino).

Menurut Dr Atkins, mereka yang mengamalkan vitamin C hidup lebih lama dari mereka yang kekurangan vitamin C.

 

Vitamin C Shaklee dengan Bioflavonoids

Bioflavonoids adalah sejenis antioksidan, ia bekerjasama dengan vitamin C, di mana ia memperkasakan fungsi vitamin C. Bioflavonoids dalam buah-buahan sitrus adalah gabungan terbaik! Dapatkan Vita-C Plus Shaklee sekarang untuk mendapat khasiat vitamin C terbaik!