Shaklee Offer

B-Complex Bantu Pesakit Thalassemia

B-Complex Bantu Pesakit Thalassemia

Apa itu Thalassemia? Kelainan darah yang diturunkan melalui keluarga (diwariskan). Dimana tubuh membuat membuat bentuk abnormal hemoglobin/HB (protein dalam sel darah merah yang membawa oksigen). Gangguan tersebut mengakibatkan kehancuran yang berlebihan pada sel darah merah yang mengarah ke anemia. Apa cara yang boleh kita buat untuk Bantu Pesakit Thalassemia?

Bantu Pesakit Thalassemia

 

Jenis-jenis Thalassemia

 

Salah satu rawatan bagi menyelamatkan nyawa pesakit Thalassemia adalah transfuse darah setiap bulan atau mengikut tahap kesihatan setiap pesakit tersebut sepanjang hayatnya.

 

Tahukah anda ??

Pesakit Thalassemia tidak boleh amik iron! Maknanya tidak boleh ambil Shaklee Vitalea.

Jadi jika ada di antara ahli keluarga atau saudara mara anda yang menghidapi penyakit Thalasemia, B-complex boleh bantu pesakit THALASSEMIA. Seperti adik manis, Mira Mt Isa.

Bertuahnya beliau kerana sebelum ini setiap bulan terpaksa transfuse darah. Alhamdulillah sekarang bertahan lebih baik 3 bulan sekali selepas konsisten dengan Shaklee. Ini kata adik manis Mira Mt Isa di laman facebooknya.

 

Apa fungsi B-Complex?

Ikhtiar Untuk Pesakit Thalassemia

  • Membantu pembentukan sel darah merah
  • Merangsang sirkulasi darah dlm tubuh merendahkan paras sistin utk ksihatan kardiovaskular
  • Mencegah sakit kepala, migrain, muntah2
  • Anti stress
  • Mengurangkan rasa penat dan mengantuk

 

Inilah salah satu ikhtiar yang kita boleh usahakan melalui Shaklee. Kita berusaha, Allah yang tentukan. 🙂 Untuk konsultasi dan order, sila hubungi kami seperti di bawah ya. 🙂