Shaklee Offer

Awet Muda Tanpa Suntikan Dengan Vivix

Awet Muda Tanpa Suntikan

” Vivix yang kaya dengan Kolagen dan Vitamin C semulajadi adalah antara produk yang paling ideal untuk menjaga kesihatan kulit, melewatkan penuaan dan menentang penyakit akibat kesan penuaan.Dengan memiliki sel-sel tubuh yang sihat, sudah pasti tubuh akan menjadi sihat dan awet muda.”

VIVIX membuatkan anda merasa 25 lebih muda dari usia sebenar!”

Artikel: iSIHAT September 2013

Awet Muda

Kira-kira 30 peratus daripada jisim tubuh terdiri daripada kolagen. Dari situ ia membentuk pelbagai tisu penyambung seperti kulit, otot, rambut, tendon, ligamen, darah, tulang dan tulang rawanyang membentuk kerangka tubuh. Namun penghasilan kolagen akan mula berkurangan bila usia semakin meningkat. Paras kolagen mula menurun bila usia mencecah 20 tahun.

Kulit merupakan bahagian paling awal pada tubuh yang dapat mengesan kekurangan kolagen dalam tubuh. Tandanya, kulit kita akan menjadi kering, kasar,hilang keanjalan dan berkedut. Selain kulit, kekurangan kolagen juga akan membawa kesan negatif pada rambut dan kuku. Rambut akan mula gugur dan menjadi nipis di samping hilang keanjalan dan keseriannya.

Kuku pula akan menjadi lebih rapuh dan kadar penumbuhannya menjadi perlahan. Jika anda ingain mengekalkan kulit yang muda dan berseri, cubalah ambil kolagen tambahan, diikiuti dengan vitamin C dan polifenol untuk meningkatkan semulaparas kolagen anda.

Walaupun penuaan tidak dapat disekat, namun hasil kajian menunjukkan ekstrak daripada tumbuhan semulajadi seperti Polygonum cuspidatum, anggur Muscadine, Europian Elderberry dan lobak ungu boleh membantu proses penuaan berlaku secara sihat. Vitamin C pula merupakan elemen penting yang menggalakkan penghasilan kolagen dan tisupenyambung yang lain.