Shaklee Offer

Testimoni Turun 2kg Dengan Set Kurus Shaklee

 Turun 2kg sebulan dengan set kurus Shaklee? 

Macam tak caya aje kan…Mesti ada antara anda yang sedang baca entry ni yang rasa macam tu kan.. Percayalah!! Ianya tidak mustahil lagi..

Kali ni saya nak share tentang supplement Shaklee yang dicadangkan bagi mereka yang berhasrat ingin menurunkan berat badan, samada ibu menyusu mahupun mereka yang masih bujang tak kira lelaki atau perempuan.

So kalau anda tergolong dalam mereka yang saya maksudkan di atas, boleh lah siap2 ambil pen dan kertas yer…boleh salin dan cuba amalkan dengan penuh DISIPLIN! InsyaAllah! Siapa tahu mungkin giliran anda pula lepas ni…tak perlu berhabis duit riban-riban ke SL**W***LD ke…

PANDUAN UNTUK IBU MENYUSU

Kita selalu dengar orang cakap menyusukan anak je dah boleh kurus! Namun hakikatnya tidak semua ibu yang menyusukan anak itu berjaya menurunkan berat badan masing-masing ke berat ideal…paling kurang pun dapat kembali ke berat sebelum mengandung dulu pon dah cukup bagus. Betul tak? (sayalah tuu…)

Jadi bagi ibu menyusu (yang seangkatan dengan saya), jangan bimbang! Dengan pengambilan Set Ibu Menyusu (breastfeeding) ditambah LECITHIN membantu anda menurunkan berat badan.  Tapi dengan syarat! Kena makan mengikut jadual dengan penuh DISIPLIN lah…WAJIB!! (kalo asyik skip je bila nak nampak hasilnya kan?)

Set Kurus Shaklee

Kenapa Set Ibu Menyusu dan LECITHIN dapat membantu ibu menyusu menurunkan berat badan?

Set Ibu Menyusu terdiri daripada Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C & Alfalfa. Selain meningkatkan tahap kesihatan & pengeluaran susuibu, B-Complex & Alfalfa itu sendiri dapat membantu menurunkan berat badan secara tidak langsung.

Manakala Lecithin pula memang diperlukan bagi mereka yang nak turunkan berat badan. (Utk baca tentang fungsi vitamin2 lain dalam Set Ibu Menyusu boleh KLIK SINI).

Jom kita tengok fungsi 3 vitamin tersebut:-

  • B-Complex – membantu menukarkan glukosa berlebihan dalam badan ibu kepada tenaga (bantu turunkan berat badan!)
  • Alfalfa – bertindak sebagai fiber untuk meyerap lemak berlebihan untuk disingkirkan melalui sistem perkumuhan (bantu turunkan berat badan!)
  • Lecithin – membantu memecahkan dan mencairkan lemak-lemak berlebihan dalam badan.

Jangan skip minum air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari untuk melancarkan serapan vitamin dalam badan. Badan kita akan mengeluarkan toksin daripada badan melalui aktiviti perpeluhan, pembuangan air kencing, pernafasan dan pembuangan najis.

Penggantian air adalah perlu untuk mengelakkan badan jadi lesu dan kekurangan air.
WAJIB MINUM AIR MASAK!

Jom baca testimoni ibu-ibu menyusu yang berjaya turun 2kg dalam masa sebulan shj.
Credit to Tuty Rahiza.

 (Berat -2kg, pinggang -3cm & body fat -2%)

PANDUAN MEREKA YANG TIDAK MENYUSU

Ini pula cadangan bagi mereka yang tidak menyusu samada perempuan mahupun lelaki. Shaklee sememangnya mempunyai produk khas untuk weight management iaitu Cinch Shake Mix dan Cinch Energy Tea Mix (sila klik utk baca khasiat Cinch produk). Gabungan produk khas ini bersama Lecithin & Alfalfa dapat memberi impak maksima! (macam drama pulak..)

Cinch Shake Mix

Terdapat dalam 3 perisa iaitu Caffe Late, Chocolate & Vanila. Ia mengenyangkan dan secara tidak langsung membuatkan anda tidak berselera nak makan dengan banyak. Jom kita baca testimoni mereka yang telah berjaya menurunkan berat badan -2kg dalam masa 3 minggu!!!
Credit to Salwa.

(Klik untuk lihat lebih jelas)