Testimoni Pesakit Gout Boleh Bengkok Lutut

Testimoni Pesakit Gout Boleh Bengkokkan Lutut

Kali ni saya nak share satu testimoni pesakit gout, ibu kepada salah seorang Geng Shaklee saya sendiri (Aula) yang mempunyai masalah kesihatan yang agak kurang baik. Darah tinggi, kencing manis, asthma and worst of ALL is her GOUT.

Gout Nov 06 005

Jom kita baca apakah kebaikan Shaklee yang telah Aula kongsikan dengan ibunya.


Hah,.. kalo korang nak tau sape2 yang kena gout nie selalunye kaki dieorang bengkak (swollen), merah and panas..
 
Condition gout mama mmg terukk…….Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die… It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry… 
 
So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..
 
Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after taking SHAKLEE suppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;
 
My mum starts consuming it.. And the very next day NO JOKE… die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..
 
Alhamdulilah with GOD’s will…AFTER 1 WEEK… she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit…. sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan
hinjut2 and very2 slow..
 
AFTER 2 weeks… ramai la puji dia ” Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri”. Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!! 
 

Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. “SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!”

Testimoni Pesakit Gout

Sumer nie dengan KEBESARANYA dan usaha untuk try other alternatives SHAKLEE. It might be small to some but to her sangat bermakna means she can be more active to be with her cucu…
Im sure korang nak tahu ape la package SHAKLEE nie kan??
 
  1.  Alfalfa – untuk menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Namun pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.
  2. Performance drink – memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehydrate.
  3. Fiber unflavored – menyerap ke semua lebihan gula , lemak dan segala yang tidak diperlukan dari badan disingkirkan melalui perkumuhan. (TIADA LAGI DIPASARAN – Updated on 4/4/2016).
  4. Omega Guard – Ini sangat penting bagi pesakit yang mengalami gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan inflamation pada sendi2 pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga2 sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk
Well nampak cam banyak tapi sebenarnye tak.. OK je.. nak sihat kena usaha ye tak??!!
 
Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHAN dalam mengambil suplemen di atas… Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and her BREATH dah tak berbau….
 
YEap dats right dulu mama ade masalah mulut berbau because of the medication she’s taking due to her asthma… hah panjang la cerita die nie hehe:) Pasal mulut berbau nie nanti I post special entri k!!
 
SO Itula testimoni mama saya… selepas mengambil nya almost 2 bulan dah ALHAMDULILLAH perubahan positif pada mama … I LOIKKEE…
 
Sebab nilah Aula suka sangat SHAKLEE suplemen, it provides alternative for healing besides prescription drugs. Aula bersyukur sangat

 

SetGout-1Perubahan yang positif kan?… Siapa yang tak nak sihatkan. Setiap penyakit pasti ada penawarnya kecuali MATI.