Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Shaklee Sumber Tenaga Ketika Hamil

Shaklee Sumber Tenaga Ketika Hamil

Entry khas untuk ibu-ibu hamil atau yang bakal hamil pun boleh juga…. kita ikuti  pengalaman Shaklee Tuty sepanjang Trimester ke-3 kehamilan pertamanya ini. Shaklee Sumber Tenaga Ketika Hamil.

Shaklee Sumber Tenaga Ketika Hamil


 

*Sumber asal dari blog Tuty.

Dah nak sampai penghujung perjalanan 9 bulan 10 hari..tunggu masa je.. tik tok tik tok .. Entry ni sy tulih special untuk Genki Momma Arnie sbb sudah berjanji utk tulih testimoni pasal shaklee vits..

ok.. sepanjang 3rd trimester ni bermula kandungan sy 7 /8 bulan, sy mula amik shaklee vitamins dan consume herbalife shake utk breakfast.. Kenapa saya amik shaklee vitamins yea??? Semuanya
bermula lepas saya pegi check up kat Klinik Desa Puncak Alam.. Hemoglobin saya rendah daripada standard so dapat la 3-4 jenis vitamin..mula2 amik yg klinik kasi tp masih rendah juga..

Mula la sy check internet nak cari sumber vitamin lain kan..masa tgh bersiar2 kat laman sesawang di internet, sy terjumpa blog genkimomma.. abih sy baca seme artikle dan lepas puas hati, sy kontek k.arni.. yg wat lagi tertarik sbb ade set vitamin utk berpantang.. 1st time dgr ni.. slalu org lain dok sibuk cakap guna jamu itu ini kan. btw, k.arni ni nihon sotsu juga rupanye… hahha..

Shaklee Sumber Tenaga Ketika Hamil

So k.arni recommend sy amik B-complex ngan Vita-lea utk tingkatkan hemoglobin sy.. dari awal mengandung mmg teringin nak amik omega sbb elok utk pertumbuhan otak baby.. lepas beremel2an, so sy decide utk beli 4 jenis vitamin seperti gambar di atas.. Multivitamin a.k.a vita-lea , B-complex,
Vitamin C n Omega Plus..

Masa kat jepun, mmg ari2 amik b-complex n multivitamin tp amalan tu tak berjaya diteruskan masa balik msia.. alhamdulillah bila dah mengandung ni, mulakan balik amalan makan vitamin..

Alhamdulillah, berkat amik shaklee vitamin ngan herbalife shake, sy rasa lebih bertenaga dan tak penat sgt banding masa 1st n 2nd trimester. kalo sape tak tau, sy kena alahan sampai la 5 bulan kandungan.. so agak penat la nak muntah je kan.. sampai Mr. N pun bising sbb dah ujung2 mengandung ni bila weekend je berjalan je kejenya.. kaki pun takde bengkak2.

Shaklee Vitamin Sumber Tenaga Di 3rd Trimester Kehamilan2

kalo vitamin kat dlm botol, kompem la slalu lupa makan kan.. so sy telah menyalahgunakan herbalife F1 container ni sebagai vitamin carrier sy.. letak siap2 utk seminggu..antara 3 vitamin tu yg paling susah nak telan adalah vita-lea (warna hijau) sbb saiznya agak besar, dah separuh botol air sy minum baru berjaya telan.. B-complex (warna kuning) – Vitamin C(Warna coklat2 gitu).

Kesimpulannya: sy sgt suka 3rd trimester pregnancy daripada awal mengandung dulu.. rasenye awal2 tu lagi teruk dgn alahan lagi pastu sakit2 pinggang la..skang ni wallau, takde lak sakit2 pinggang..pelik2…


TERIMA KASIH SAYA PADA SHAKLEE VITAMIN DAN HERBALIFE SHAKE ♪♪♪
plan untuk berpantang, kite citer entry lain..

 

 

Shaklee Sumber Tenaga Ketika Hamil

Set Ibu Hamil Trimester 1

Set Ibu Hamil Trimester 1

Set Hamil Trimester 2

Set Hamil Trimester 2

Anda mahu mencuba vitamin Shaklee sepanjang mengandung? Kami mencadangkan Vita-Lea, Vitamin-C, B-Complex, OsteMatrix dan OmegaGuard untuk anda. Maklumat lanjut DI SINI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.