Selera Anak Bertambah Dengan Meal Shakes

Selera Anak Bertambah Dengan Meal Shakes

Testimoni ini berdasarkan testimoni anak saya sendiri ketika umurnya 5 tahun. Selera Anak Bertambah Dengan Meal Shakes. Semasa awal persekolahan (sekolah tadika), pada awal tahun (Jan 2015) beratnya hanya 16 ~ 17 kg sahaja. Selepas perkenalkan  Shaklee Meal Shakes, beratnya bertambah dari minggu ke minggu. Pada hari post ini ditulis (Julai 2015), beratnya 25.3kg.

Macamana saya perkenalkan?

Pada awalnya si boboi  ni suka kongsi meal shakes + ESP yang saya minum setiap hari. Mula-mula tu seteguk dua jer. Tapi makin lama secawan tu dia “conquer” semua. So start dari tu, setiap pagi saya akan sediakan satu cawan mealshakes  kosong (tak campur apa-apa) sebelum pergi sekolah.

Alhamdulillah dia boleh terima rasa vanilla Meal Shakes. Sampailah dia sendiri mintak nak bawak bekal air Meal Shakes pergi sekolah.

Kawal berat badan.

Selera makan si boboi saya ni makin lama makin bertambah. Berat badan nyer pun makin bertambah. Baju pun kejap jer nak kena beli baru. So sebagai langkah pengawalan berat badan, saya selang-selangkan pengambilan Meal Shakes nya. Karang obesiti susah plak kan.

Supplemen Shaklee lain?

Supplemen Shaklee lain yang saya kasi Chewable Vita-C, dan Vita-Lea for Children. Kadang-kadang saya kasi OmegaGuard (sebiji sahaja) sebab si boboi ni tak tahan sejuk. Kalau kena batuk nak kena pantau lebih sikit. Takut kena semput.