Rahsia Vitamin E Shaklee dan Selenium

Rahsia Vitamin E Shaklee dan Selenium

Tahukah anda manfaat Vitamin E? Banyak rahsia vitamin E yang perlu anda tahu. Teruskan pembacaan anda.

Rahsia Vitamin E Shaklee with Selenium

Apa itu Vitamin E?

Vitamin E merupakan sejenis anti-oksidan kuat yang larut lemak. Vitamin ini menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat. Menurut kajian, vitamin E juga boleh meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan meningkatkan tahap imun anda terhadap penyakit.

Untuk kaum lelaki, pengambilan vitamin E boleh meningkatkan tahap kesuburan. Pengambilan vitamin E boleh menigkatkan kadar testosterone dalam badan lelaki. Juga dikenali sebagai ‘Vitamin Sex’.

Pengambilan vitamin E tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik. Vitamin E sinonim dengan kecantikan kulit serta awet muda. Hakikatnya Vitamin E banyak fungsi yang lain…

Antaranya :-
✔ mencegah kanser
✔ kesihatan jantung
✔ kesihatan reproduktif lelaki & sperma berkualiti
✔ mengurangkan kesan parut

Namun begitu, anda dinasihatkan supaya mendapatkan nasihat daripada pengamal perubatan tentang jumlah yang patut diambil setiap hari. Pengambilan vitamin E yang berlebihan boleh menyebabkan kemudharatan kepada badan.

Tips memilih Vitamin E yang BAIK :

♥ Pilihlah yang bersifat semulajadi (d-alfa-tocoferol) ada di tulis pada botol bahagian label.

♥ Untuk sumber tiruan atau sumber kimia (“l” atau “dl” dan akan ditulis seperti ini; l-alfa-tocoferol atau dl-alfa-tocoferol).

♥ Pilihlah vitamin E yang dibekalkan dengan selenium. Ini kerana ia bersifat sinergistik iaitu diserap bersama, keberkesanan setiap vitamin itu saling dipertingkatkan satu sama lain.