Shaklee Offer

Puan Nafisah Berpantang dengan Shaklee

Puan Nafisah Berpantang dengan Shaklee

Saya kongsikan pengalaman Puan Nafisah@Naf (Junior saya masa kat U dulu) berpantang dengan Shaklee. Alhamdulillah gembira hati saya bila baca luahan tulus ikhlas Puan Nafisah tentang pengalaman berpantang beliau dengan SET BERPANTANG SHAKLEE. Syukurlah nampaknya Shaklee serasi dengan badan Puan Naf.

Berpantang dengan Shaklee

Bermula dari sesi berbalas mesej di FB tentang set berpantang Shaklee, akhirnya Naf decide nak ambil Set Berpantang Dengan Alfalfa add-on ESP sebagai makanan tambahan semasa berpantang menggantikan jamu. Ada orang lebih prefer makan jamu untuk mengembalikan tenaga selepas bersalin.

Ok, berbalik pada cerita Puan Naf tadi..menurut Naf, selepas mengamalkan vitamin Shaklee… badan
rasa sihat dan bertenaga.. susu pon banyak… kurang rasa mengantuk walaupon kurang tidur di waktu malam kerana menyusukan baby.

Alhamdulillah luka pun cepat sembuh….dan yang paling best…kulit jadi tulus mulusss gitu….jom kita baca apa kata Puan Naf lagi….


 

Sumber asal : Blog Puan Naf

Aku bukan tak percaya pada Jamu-jamu ni , walhal dulu aku yg sibuk nak makan jamu, tapi sekarang bila ada baby, memang kita akan dahulakan anak.

Doktor dah pesan, jangan makan jamu ya… sampai 3 minggu. nanti effect kat anak. Nasib dia kata 3minggu, bukan selama-lamanya.

Tapi, aku dah decide, rasa-rasanya hanya nak makan Vitamins ajelah. Aku amik
SHAKLEE vitamins, beli dari Senior Okayama dulu —> http://www.rahsiavitamin.com/

Aku makan Vitamin C, Vita LEA, Zinc, B Complex . Ada satu lagi – ALFAFA, bagus untuk banyakkan air susu EBM , tapi aku belum amik lagi, baru nak cuba lepas dah 3 minggu ni.

Lagi satu yg Kak Yati my senior advise ialah , minum Soya – aku beli dari Shaklee gak. Energizing Soya Protein (ESP) namanya.

*Encik Suamiku sebagai org yg rajin minum protein (utk muscle) , dia cek pasal Soya Protein ni, & dia kata sangat bagus. something about asid amino ..hmmm (nnt aku tanya balik pasal ni, lupa abt the facts)

ESPNONGMO-1

 So far……… sangat bagus ok. Aku rasa sihat dan ada tenaga, takdelah nak kena tidur je sepanjang hari. Kalau bangun malam pon utk BF, masih larat lagi…takde lah sampai tersengguk-sengguk. Siap boleh abiskan baca buku Lovely Bones lagi …hehe.

Luka pon cepat sembuh, hmm wallahualam lah sebab makan Vitamins ke apa kan, tapi seriously kalau korang tengok cara aku pantang, mmg macam bukan orang pantang!

Mak mertua aku datang rumah (aku stay umah mak) pon tegur sebab aku berjalan macam orang biasa. hehehe.. oklah kita dengar cakap orang tua.. so aku jalan pelan-pelan skit. tapi serius if aku kat umah sendiri tanpa pengawasan orang tua, mau aku dah buat aktiviti macam orang tak dalam pantang.

 Ok, aku bukan dibayar atau ejen Shaklee tau~~Ikhlas, memang aku rasa Vitamins sangat bagus, even bukan untuk pantang pon. vitamin are (is?) essentials for our daily life. Lebih rasa sihat dan ada tenaga.
Oh lagi satu, kulitku mulusssss gitu! ni serius tak tipu, orang dalam pantang, dengan mandi sehari sekali aje, macam aku mmg tak rajin la nak berkrim muka sana sini kan.
Hanyalah cuci sekali sehari, tapi kulit muka ku jadi sangat errr like my baby? hehe, over lah tu.tapi better dari dulu la..
Susu pon banyak aja, so far alhamdulillah. So aku ingat nak sambung makan Vitamins dan Soya ni aja sampai lah 100 hari, lepas tu baru pikir pasal alternatif lain. If korang nak tau pasal produk shaklee ni silalah yer klik ke blog http://www.rahsiavitamin.com/

Tq to KakYati sebab introduce Set Shaklee ni, senang sangat takyah susah2 gi belek alternatif lain kat kedai.. online sahaja, msg2 kat Fb tanya itu ini, pastu barang pon sampai~~~~

Nnt akan ku update lepas consume Alfafa nanti ya….


 

Vita-Lea (multivitamin) :
Lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Ada kajian mengatakan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan pertama menyusu bayi, dan ibu juga digalakkan menambah ikan bilis (salah satu sumber zat besi) ke dalam makanan pertama si comel. Maka, pengambilan vita-lea iron fortified ini membantu si anak memebesar dengan baik.
B-Complex :
Penting bagi ubat saraf, menukarkan makanan kepada tenaga (bantu turunkan berat badan!), memberi tenaga pada si ibu, menenangkan saraf, mengelakkan stress, serta membantu ibu sentiasa berfikir positif. Bila ibu gembira, penghasilan susu ibu lebih mudah, kan?
Vitamin-C :
Antihistamine semulajadi, meningkatkan antibodi dalam susu ibu. Jika si ibu atau si anak demam, anda hanya perlu tingkatkan pengambilan vit-C ke 2 biji sehari. Mungkin tak perlukan ubat demam. Kadangkala, bila pumping ataupon di gigit oleh anak, puting akan mudah terluka, maka, luka akan cepat baik, selain dari kulit makin bersih, cerah & cantik.
Alfalfa :
Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alafalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu. Maka, susu ibu lebih lemak berkrim! Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!), dan bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).

Energizing Soy Protein (ESP) :
Seperti namanya – ia memberi tenaga, bantu melancarkan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama.

Kalau lapar-lapar tue, sebagai alternatif kepada makanan ringan, boleh laa minum segelas ESP. Manakala, untuk bayi, anda akan dapati berat badan bayi bertambah dengan kadar yang memberansangkan, penuh muscle gitu.

Zaman sekarang dah tak perlu termengah-mengah nak terjah kedai by kedai nak cari produk… semua di hujung jari anda! Klik klik klik…tup tup barang dah sampai depan pintu….:D…