Shaklee Offer

Pecahkan Selulit? Apa yang ibu menyusu perlukan?

Pecahkan Selulit? Apa yang ibu menyusu perlukan?

Satu lagi dilema ibu-ibu lepas bersalin..berat badan yang tak turun-turun. Sudah pasti ramai yang risau bila tengok berat sendiri yang tak turun-turun. Tak pun badan macam di pam-pam jer. Lagi lagi kalau breastfeed.pikirkan macamana nak pecahkan selulit yang kian menebal kat keliling pinggang.

Rasa lapar je memanjang. Asyik lapar je tu normal la bagi ibu-ibu menyusu. Tapi kita selalu dengar orang cakap kalo breastfeed anak dapat membantu menurunkan berat badan…

Pecahkan Selulit

Saya yakin tak semua ibu menyusu malah yang exclusive breastfeeding pon ada yang berat tak turun-turun kan… (sayalah tuh..hehehhe..tp skang dah maintain x gemuk dan x kurus…perasan la pulak! nak tau rahsianya?? nanti saya cerita kat lain entry la ek..)

Actually banyak faktor yang menyebabkan berat  badan lambat turun. Kadar metabolism yg rendah, genetik, pemakanan yang tak seimbang.

Walaupun breastfeed memerlukan kalori yang tinggi, ini tak bermakna anda boleh makan sesuka hati ye. Makan kena beringat selalu. Kalo tak. lambatlah berat nak turun nanti.Jadi..apa yang boleh saya suggest kepada anda?

1. Lecithin berfungsi memecahkan dan mencairkan lemak terutamanya kolestrol. Ia turut membantu agar saraf otak menghasilkan kolin yang sangat penting membantu otak menerima data dengan lebih lengkap serta menguatkan daya ingatan kita. Choline & Lecithin akan menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita.

2. Omega – bukan sekadar tinggi kandungan DHA, EPA yang bagus untuk perkembangan otak. Tapi turut membantu memecahkan lemak.

3. Energizing Soy Protein  – ESP Shaklee ni membekalkan tenaga berterusan, low fat, tanpa laktos, tanpa kolestrol, bebas caffein. Sifat semulajadi protein ni memberi rasa kenyang dan mengurangkan selera makan. jadi memang bestlah ESP ni sebab ia turut membantu mempercepatkan pengeluaran susu (boost milk production). Inilah dikatakan berdiet tanpa menjejaskan pengeluaran susu ibu.

4. Vitamin B  & C  – kedua-dua vitamin B dan C juga membantu mengawal berat badan.

5. Fiber Unflavored – serbuk serat semulajadi tanpa perisa, tanpa lemak & tanpa kolesterol. Kaya dengan vitamin C. Memberi rasa kenyang dan membantu melancarkan sistem penghadaman tanpa menganggu milk production.

6. Alfalfa – raja segala tumbuhan dalam bentuk tablet. Bukan sekadar berfungsi sebagai milk boster namun turut membantu dalam pelancaran sistem penghadaman. (ada pelanggan yang berat badannya turun selepas mengambil alfafa..tetapi kena consistent dan istiqamah la yer).

 

Persoalannya:

Bolehkah ibu menyusu mengambil lechitin? 

Jawapannya: Boleh!! Ia tidak memudaratkan baby. Sebab itulah ramai ibu-ibu yang order Set Ibu Menyusu biasanya akan order add-on Lecithin juga…^-^


Tahukah anda?

Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil “bile” daripada kolesterol.“Bile” amat penting untuk proses penghadaman. Selepas mencubanya anda akan dapati bahagian perut jadi kempis sedikit demi sedikit.

Betul!!!! Saya sendiri dah alaminya…memang nampak hasilnya..tapi kena makan dengan konsisten lah…jangan hari ni makan, esok skip..camno nak nampak hasil kan.