Shaklee Offer

My Shaklee Health Kit

My Shaklee Health Kit

Setiap kali balik kampung untuk tempoh yang panjang, saya mesti bawa “Shaklee Health Kit” saya. Nak tau apa ada dalam Shaklee Health Kit saya?

  1. SR. Vita-C Plus (Vitamin C) – Ubat selsema kami
  2. OmegaGuard (Minyak Ikan) – Untuk panaskan badan
  3. Ostematrik (Calsium) – Untuk lenguh-lenguh badan.
  4. Cinch Tea Mix (Herbal Tea) – Untuk segarkan mata driver
  5. Nutriferon (Imun Booster) – Perisai kesihatan kami terutamanya demam
  6. Vita-Lea For Children (Kids Multi Vit) – Supplement untuk anak2
  7. Herbal Blend (Massage Cream) – Sapu supaya nyamuk tak gigit.
Shaklee Health Kit

Semua kat atas ni memang kemestian. Kalau tak bawa balik jer, rasa macam ada yang kurang. Terutamanya Vita-C Plus & Nutriferon. Kalau rasa nak selsema ker, nak demam ker, telan dua biji vita-C, sesachet Nutriferon. Lepas tu relak2 or tidur ker, InsyaAllah terhindar.

Omega tu berguna kalau pergi tempat yang sejuk2 skit macam pergi mandi mandi laut ker, sungai ker, or pergi mandi kolam, kasi kat anak sorang sebiji, Insya Allah steady tak kena kena demam atau selsema.

Cinch tea tu sebenarnya meningkatkan metabolisma badan. Kalau rasa layu jer masa nak drive, amik sesachet, In-sya-Allah berkesan. Mata Buntang jer bawa kereta. Kalau tak berjaya juga, pergilah cari RNR yang selamat, lelap sekejap. Mata ni kalau dah ngantuk, kasi apa-apa pun tak jalan.

Herbal blend ni sebenarnya untuk masage2 badan. Tapi satu lagi kelebihannya, kalau kita sapu sebelum tidur kat area badan yang terdedah, in-sya-Allah nyamuk tak hinggap. Sekarang nie nyamuk tak kira tempat, bukan kat kampung jer ada nyamuk, kat bandar pun banyak.