Mudah Dengan Basic-H dan Dish Wash Shaklee

Kerja Rumah Jadi Mudah Dengan Basic-H dan Dish Wash Shaklee

Hari ini saya nak share tentang 2 produk penjagaan rumah dari Shaklee yang best !!! Dua benda ni WAJIB ada kat rumah tau… Kerja Rumah Mudah Dengan Basic-H dan Dish Wash Shaklee

Mudah Dengan Basic-H

Saya jatuh cinta dengan Basic-H. Kerja rumah jadi MUDAH dan CEPAT dengan bantuan cecair serbaguna Basic H. Hanya titiskan beberapa titisan Basic H dalam botol spray yang mengandungi air bersih. Goncang2 kasi sebati…SIAP !!!

Dah boleh mula kerja lap meja, lap almari, lap kerusi, lap meja makan, lap dapur, lap lantai kesan air tumpah ke…kesan ank conteng kat lantai dinding ke.
1. Spray sikit
2. Lap dengan kain bersih kotoran pon hilang!

TAK PERLU MENYENTAL lagi….Dish Wash pulak baunya lembut, x kuat dan mesra utk jari jemari.. maklumlah jari tangan saya ni ‘manja’ sikit….tak kena gaya mulalah menggelupas sana…sini… Alhamdulillah !!!


♛♛ Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate ♛♛

basic-h
⇒Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa.

Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah :-
——————————————————————————————
➣ Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
➣ Pencuci serbaguna yang BERKESAN untuk menanggalkan KOTORAN dan MINYAK pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
➣ Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
➣ Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
TIDAK PERLU DIBILAS dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan
Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:

☛Dinding
☛Permukaan dapur, jubin dan lantai
☛Peralatan
☛Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
☛Tingkap dan cermin
☛Perkakas
☛Benda-benda diperbuat daripada kayu
☛Perabot
(Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)

Tahukah Anda?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.

Bahan pelarut organik seperti butyl-cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.

Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. Mudah Dengan Basic-H

Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan

1. Dapur,perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi

  • Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

2. Periuk, besen dan pinggan mangkuk

  • Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air

3. Tingkap dan cermin

  • Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean

4. Lantai

  • Campurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air

5. Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi

  • Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam

 

♛♛ Dish Wash Concentrate ♛♛

hand-dish-wash

Handal Menanggalkan Minyak pada Pinggan Mangkuk dengan Cucian Tangan.

Jika kami sering mengatakan yang Pencuci Wangian Pinggan kami lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin anda berfikiran yang ianya tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda.

Tetapi percayalah, anda hanya memerlukan beberapa titisan untuk menanggalkan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda.

Get Clean Dish Wash ternyata:

  • Lembut pada tangan
  • Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
  • Tahan lama kerana kepekatannya
  • Menjadikan pinggan bersih berkilau
  • Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki

Tahukah Anda?

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium
dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

DishWash Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. TAK PERLU MENYENTAL lagi….

Kerja Rumah Mudah Dengan Basic-H dan Dish Wash Shaklee

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.