Shaklee Offer

Herb-Lax Bukan Ubat Julap

Herb-Lax Bukan Ubat Julap

Di Malaysia nie, kalau orang sembelit selalunya di sarankan ambil ubat julap kan? Kalau tak silap saya lah, sebab saya tak pernah beli, tapi, nama “julap” tue pon cam ngeri ajerr…. Huhuhu… Herb-Lax Bukan Ubat Julap tapi mampu menyelesaikan masalah sembelit anda.
Herb-Lax Bukan Ubat Julap

 Di Shaklee kami ada vitamin untuk anda yang mempunyai masalah sistem penghadaman. Tahukah anda, kebanyakan penyakit berpunca daripada usus? Tapi, saya tak mau cerita pasal itu, anda boleh google untuk lebih info. Yang saya nak kongsikan ialah tentang Shaklee Herb-Lax.

Jom kita baca fakta di bawah, bukan sahaja berkaitan Herb Lax, tetapi juga berkaitan kesihatan sistem penghadaman kita.

Shakle Herb-Lax membantu anda untuk membersihkan kotoran-kotoran dan enapan-enapan degil yang berada di dinding usus besar. Herb-Lax dengan perlahan-lahan akan membersih dan menyah-toksik usus anda. Ia adalah penyahtoksik dan pembersih usus yang berkesan dan terhangat dalam pasaran.

herb-lax

Herb-Lax ialah campuran 9 jenis herba yang boleh membantu membersihkan usus anda secara perlahan-lahan dan mengembalikan fungsi semulajadi usus.

Herba tidak berfungsi sama seperti ubat julap berasaskan bahan kimia. Ubat julap berasaskan bahan kimia boleh menyebabkan iritasi kepada tisu usus dan boleh melemahkan organ dan boleh menyebabkan dehidrasi dan ketidakseimbangan cecair elektrolit dalam usus. Herba boleh membantu menguatkan, membersih, mengembalikan keseimbangan, dan menyah-toksik tanpa memusnahkan bakteria penting yang baik untuk usus.

Kebaikan Shaklee Herb-Lax

  • Meningkatkan kekerapan membuang air
  • Mengurangkan bau badan
  • Membantu masalah jerawat
  • Membantu menyelesaikan masalah sembelit
  • Membantu menyelesaikan masalah cirit-birit
  • Mengeluarkan toksin dalam badan
  • Mengeluarkan gas dari perus dan usus
  • Membantu mengembalikan fungi kolon dan usus

Testimoni

Credit: GenkiMomma

Saya amalkan ambil 4 biji Shaklee Herb-Lax seminggu sekali, untuk kesihatan perut, usus & dalaman. Biasanya hujung minggu, hari Sabtu malam Ahad tue, supaya tak ganggu aktiviti harian.

Kadang-kadang 2-3 kali seminggu (ikut kerajinan! hehe). Lain orang, lain efeknya. Ada orang yang keesokan harinya perut terus bersih. Bagi saya pula, efeknya lambat dan perlahan. Kadang-kadang petang keesokannya, kadang-kadang malam keesokan harinya.

Yang best nya, berbanding dengan ubat “benpi” atau ubat julap yang pernah saya cuba dulu, sakit perut tue lebih mild (perlahan), dan boleh di kawal. Takdelah jam-jam tue jugak nak kena cari toilet. Sesuai dengan tag line nya, “encourages mild cleansing action”. Lagi satu, ia adalah vitamin, bukannya ubat. Jadi, saya yakin ia lebih selamat untuk badan kita, berbanding dengan ubat julap lain di pasaran.

Dalam Herb-Lax nie juga ada kandungan Alfalfa tau. Owh ya, jika anda consume Alfalfa pon, sistem penghadaman anda akan makin sihat juga. Sebab itu saya cuma makan Herb-Lax seminggu sekali sahaja, sebab hari biasa dah makan alfalfa. Memang berbezalah antara hari ambil alfalfa & hari tak ambil alfalfa. Maksud saya, dari segi keaktifan sistem penghadaman. Hihi.

Bonus Point!

Sebelum memulakan sebarang program kesihatan Shaklee (contohnya : skin care, sinus, weight management etc), kecuali ibu hamil, anda digalakkan untuk mengamalkan Shaklee Herb-Lax, supaya segala khasiat vitamin lebih mudah di serap oleh badan.