Shaklee Offer

Hentikan Masalah Mengantuk Ketika Belajar

Hentikan Masalah Mengantuk Ketika Belajar

Adik-adik yang sedang belajar kat luar tu ada masalah Mengantuk Ketika Belajar, letih, lesu dan  susah nak fokus masa baca buku tak? Maklumlah siang dah penat beriadah dan aktif dalam aktiviti kokurikulum. Badan dan otak dah penat. Tak mampu nak berikan perhatian sepenuhnya pada pelajaran.

Mengantuk Ketika Belajar

Bagaimana mahu hentikan masalah mengantuk ketika belajar? Sebenarnya adik-adik boleh fokus sekiranya adik-adik dapat cukup rehat, cukup tidur. Selain dari itu, cuba elakkan pengambilan cafein secara berlebihan. Cafein boleh mengganggu waktu tidur anda di malam hari dan boleh menyebabkan anda mengantuk ketika belajar di siang hari.

Selain faktor-faktor luaran, faktor dalaman badan juga boleh mempengaruhi tumpuan adik-adik untuk belajar. Pastikan adik-adik makan makanan yang membekalkan tenaga dan vitamin yang secukupnya. Tapi jangan makan berlebihan. Makan bila lapar, berhenti sebelum kenyang. Pernah dengar kan?

Jika adik-adik sudah maklum dengan pola pemakanan sendiri, maka tiada alasan untuk adik-adik terus fokus untuk belajar. Jika sudah maklum pola pemakanan tidak menepati pemakanan yang sepatutnya, sila top-up dengan mengambil makanan tambahan. Supplemen seperti di bawah ni boleh membantu adik-adik untuk kekal focus ketika belajar.

Yang paling asas ialah vitamin bawah ni:

Kalau nak set lengkap, boleh dapatkan Set Pelajar yang terdiri daripada B-Complex  untuk membantu anda agar terus kekal cerdas, cergas, tenang dan bertenaga sepanjang hari. Kekal focus waktu belajar untuk keputusan yang cemerlangan. Semoga anda semua terus berjaya. In-Sha-Allah.