Turun 2kg Seminggu Diet Dengan OmegaGuard

Turun 2kg Seminggu Diet Dengan OmegaGuard Shaklee !!!

Tahun 2014 ni saya rasakan berat badan makin naik…dah rasa bagai dipam-pam pula. Selama ni saya tak kisah sangat sebab saya bukan kategori besar.. cuma selepas anak dah tak menyusu rasa naik sikitlah…;) Tetapi apabila family dan kawan-kawan mula menegur ke’bulat’an saya, saya jadi macam cacing kepanasan. Eh, tak boleh jadi ni! Kena start Diet Dengan OmegaGuard.

Alamakkk!!!

Alamakkk!!!

Jadi sejak bulan September 2014 saya mula serius nak berdiet dan mula konsisten jaga pemakanan, kurangkan makan di waktu malam dan konsisten dengan Set Diet Shaklee termasuklah OMEGAGUARD !!!

Seronok sangat sebab kami ada support group sesama kawan2 yang sedang berdiet juga. Ada yang berdiet Atkin, ada juga peserta JOM KURUS 1 MALAYSIA, ada yang jaga pengambilan kalori setiap hari, bersenam…saling berkongsi tips diet dan gadget orang berdiet. Saya sayang #BMB!!!!

Bila beramai-ramai lebih seronok berbanding diet sorang-sorang kan?? đŸ˜‰

Apa yang saya amalkan sekarang?

# OMEGAGUARD : untuk bantu bakar dan nyahkan lelemak yang terkumpul di dalam badan selama ini. Omega lebih cepat berkesan berbanding Lecithin. Malah OmegaGuard mempunyai kelebihan menurunkan kolesterol jahat LDL & menaikkan kolesterol baik HDL di dalam darah kita. Kelebihan ini tiada terdapat dalam Lecithin.

# PHYTOCOL-ST : untuk mengawal dan menghalang kolesterol baru yang terdapat dalam makanan yang kita makan daripada masuk ke dalam darah kita.

# OSTEMATRIX : untuk melawaskan dan melembutkan najis bagi memudahkan proses pembuangan setiap hari. Haa…jangan ingat  ostematrix ni kalsium untuk tulang aje tau. Banyak khasiat si kecik ni sebenarnya.

# HERBLAX : untuk pembersihan kolon sekali sekala supaya nutrien dapat diserap dengan mudah ke dalam tubuh badan kita.

# CINCH ENERGY TEA MIX : untuk meningkatkan metabolisme badan. Apabila metabolisme badan kita rendah, berat badan susah nak menurun. Serius best !!! Lepas minum berpeluh-peluh badan.

# CINCH SHAKE MIX (Vanilla Flavor) : sebagai sumber protein untuk meal replacement dan bantu mengekalkan otot semasa proses berdiet supaya tidak menggeleber.

# SENAMAN DI RUMAH : saya amalkan senaman di rumah minima 3 kali seminggu (follow Youtube). Badan rasa segar dan ringan. Maklumlah selama ni kurang sangat bersenam kan…sendi pon ketat-ketat je mula-mula tu. ^_^

Bulan pertama saya serius berdiet, tiada perubahan berat. Berat masih statik tetapi nampak perubahan otot. Badan nampak lebih “padat” sedikit berbanding sebelum ini. Tetapi masuk bulan kedua dah mula nampak penurunan berat badan…dalam masa 8 hari…..

Diet Dengan OmegaGuard

Berat saya turun hampir 2kg !!!!!!

Sangat teruja !! Walaupun masih banyak kilo yang saya perlu ‘korban’kan untuk dapatkan kembali berat badan ideal yang sesuai dengan ketinggian saya 145cm ni….saya bersyukur dan jadi lebih bersemangat untuk teruskan misi diet dengan OMEGAGUARD Shaklee saya !

Anda nak join saya DIET DENGAN OMEGAGUARD SHAKLEE?? Jom dapatkan stok Omega anda bulan ini !! Sebotol untuk sebulan makan aje.