Motivasi Dan Gaya Hidup

ByKakTie

Doakan Mereka Yang Menyakitimu

Assalamualaikum, selamat pagi untuk anda yang bertuah sudi singgah rumah KakTie ni. Hari pertama peperiksaan UPSR tahun 2017. KakTie turut sama berdebar-debar walau anak dara KakTie baru darjah 4 tahun ni. Semoga ALLAH swt permudahkan, terangkan hati, lancarkan penulisan … Baca Lagi

ByKakTie

Wang Nafkah Bulanan Isteri

Isu wang nafkah bulanan isteri sering didebatkan di media sosial. Tetapi sejauh mana benarnya fakta tersebut sebaiknya rujuklah kepada yang lebih arif dalam bidang kekeluargaan.

Artikel di bawah KakTie petik dari perkongsian di laman Facebook peribadi Dr Mahyuddin Mohamed, … Baca Lagi

ByRV Master

Puasa Kenderaan Titian Sirat

Salam Ramadhan Bulan Barakah

Assalamualaikaum semua pembaca RahsiaVitamin.com. Salam Ramadhan bulan yang penuh dengan keberkatan. Selawat dan salam kepada junjungan besar kita Nabi Muhammad (SAW). Bersempena dengan bulan yang mulia ni tak sah kalau tak diisikan dengan ilmu-ilmu dan kuliah-kuliah … Baca Lagi

ByRV Master

Custom Made Mug Team Kami Duta Shaklee

Special Custom Made Mug Untuk Team KDS

Memang Abam nak support bisnes kecil-kecilan terutamanya warga setempat. Tak kiralah bisnes sambilan atau tetap. Ada projek kecil-kecilan, memang kitaorang akan pass kat orang-orang keliling ni jer. Hari tu Abam ader nak order … Baca Lagi

ByRV Master

Tips DIY Sabun Basuh Kereta Dengan Basic-H

Basuh Kereta Dengan Basic-H

Tips ni untuk mereka yang suka basuh kereta sendiri yer. Siapa kata tak boleh basuh kereta dengan Basic-H Shaklee. Tapi ada rahsianya yang korang kena tahu. Nak tahu cara nak jadikan Basic-H Shaklee sebagai sabun … Baca Lagi

ByRV Master

Orang Gemuk Kena Baca Hadis Nie

Salahkah Saya Sebagai  Muslim Membiarkan Diri Saya Gemuk

Tadi saya terbaca hadis mengenai “GEMUK’ kat page Dr. Ustaz Rozaimi Ramle. Salahkah Jadi Orang Gemuk? Orang Islam kat Malaysia kena tahu pasal hadis ni. Nabi sebut tau pasal orang gemuk. Hati-hati … Baca Lagi

ByRV Master

Kenapa Saya Nak Jadi Smart Phone

Cita-cita nak jadi smart phone

Beberapa hari lepas, saya dapat satu video pendek dalam bahasa Bangladesh yang ada subtitle english. Video ni mengisahkan tentang cita-cita anak-anak apabila dah besar kelak. Dalam banyak-banyak tu, ada seorang anak yang cita-citanya ialah ingin … Baca Lagi

ByKakTie

Bila Anak Menyusu Badan, Suami Dipinggirkan?

Bila Anak Menyusu Badan, Suami Dipinggirkan?

Inilah hakikat yang berlaku. Bila Anak Menyusu Badan, Suami Dipinggirkan? Bukanlah niat si ibu yang menyusu hendak meminggirkan suaminya sendiri. Tapi dek kerana naluri semulajadi ibu, sanggup berkorban apa saja demi anak tersayang. Yang … Baca Lagi

ByKakTie

Motivasi Kejayaan Yang Paling Best

Motivasi Kejayaan Yang Paling Best

Dalam banyak-banyak video motivasi kejayaan Dr. Azizan Osman yang RV tengok, video motivasi inilah yang paling saya suka dan paling terkesan kat saya. Setepek kena kat muka. Menusuk terus ke kalbu.

Semua kejayaan bermula dengan … Baca Lagi

ByKakTie

Bisnes Shaklee Pilihan Bisnes Yang Tepat

Bisnes Shaklee Pilihan Bisnes Yang Tepat

Assalamualaikum dan selamat pagi semua,  saban hari saya semakin seronok dengan bisnes Shaklee ni. Setiap bulan bonus semakin meningkat. Gembira lihat anak-anak Shaklee seorang demi seorang melangkah laju naik anak tangga Shaklee. Alhamdulillah !!!… Baca Lagi

ByKakTie

Doa Mohon Rezeki Halal

Doa Mohon Rezeki Halal

Allah SWT dan Rasul-Nya sudah memperingatkan kita, untuk selalu berhati-hati dengan makanan yang tidak halal. Sebab, sekecil apapun makanan atau minuman yang diambil dan tidak jelas kehalalannya, hal itu dapat mencegah seseorang dari wanginya bau surga. … Baca Lagi

ByRV Master

Ayam Masak Asam Pedas Johor

Ayam Masak Asam Pedas Johor

Selalunya korang makan ikan masak asam pedas jer kan. Hari nie RV nak share resepi Ayam Masak Asam Pedas Johor. Gerenti terangkat punya. Makan ngan cucur ikan bilis pun sedappppp.

Ayam Masak Asam Pedas Johor

Ayam Masak Asam Pedas Johor

Baca Lagi
ByKakTie

Rahmat Disebalik Kesusahan Buat Ibu Mengandung

Rahmat Disebalik Kesusahan Buat Ibu Mengandung

Saat mengandung selalu muntah. Suami akan datang dari belakang dan gosok-gosok di belakang. Isteri sakit dan suami bertambah rasa kasihan kepada isteri. Memberi sentuhan. Sebenarnya kasih sayang itu membuat anak dalam perut juga … Baca Lagi

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.