Info Kesihatan Archives | Rahsia Vitamin .Com

  Info Kesihatan


  • Bahaya GBS Kepada Bayi Dalam Kandungan

    Bahaya GBS Kepada Bayi Dalam Kandungan | Tahukah anda tentang bahaya bakteria GBS atau Group B Streptococcus kepada bayi dalam kandungan sekiranya tidak dirawat awal sebelum proses kelahiran ? Adakah anda pernah dengar tentang GBS ? KakTie baru tahu tentang GBS..


  • Bekalan Suplemen Shaklee Jemaah Haji

    Assalamualaikum semua. Terima kasih sudi singgah blog KakTie hari ini. Memandangkan sekarang ni ramai jemaah haji sudah mula bersiap sedia untuk berangkat ke tanah suci tidak lama lagi, KakTie terpanggil nak kongsi pengalaman Mentor Shaklee kami iaitu Master Dato’ Haji..


  • Sakit Tumit Bila Bangun Tidur

    Apa Kaitan Sakit Tumit Dengan Berat Badan Tahukah anda bahawa kasut yang tidak sesuai dengan bentuk kaki dan berat badan seseorang boleh menjejaskan kesihatan? Ya, selain mengalami sakit lutut, sakit tapak kaki, dan sakit ibu jari kaki, seseorang itu juga..


  • Ubat Kencing Manis, Fungsi dan Kesan Sampingan

    Jenis-jenis Ubat Kencing Manis Banyak rupanya Ubat Kencing Manis ni kan. Setiap jenis ubat ni ada fungsinya yang tersendiri dan mempunyai kesan sampingannya masing-masing. Nak tau mana yang paling bagus dan paling sesuai, kenalah tanya doktor. Jangan main ambil sembarangan..


  • Susu Merundum ! Apa Puncanya?

    Susu Merundum ! Apa Puncanya? Biasanya soalan begini datang dari ibu-ibu yang sedang berusaha nak tingkatkan jumlah stok EBM untuk si manja mereka…majoriti ibu-ibu yang menyusu akan mencari alternatif ingin membeli milk booster jika susu merundum. “Kenapa susu saya sikit..


  • Atasi Susu Ibu Kurang Di Awal Kelahiran

    Atasi Susu Ibu Kurang Di Awal Kelahiran RV sharekan cara Atasi Susu Ibu Kurang Di Awal Kelahiran.   Saya sering berjumpa ibu-ibu baru yang menyatakan bahawa, “Dah buat macam-macam, dah makan macam-macam, dah berurut.. tapi susu masih kurang..” Bila saya..


  • Alfalfa BUKAN Hanya Menambahkan Susu

    Alfalfa BUKAN hanya untuk menambahkan susu sahaja. Oh ya, bila kita sebut je Alfalfa secara automatik ramai yang beranggapan ia vitamin untuk membantu menggalakkan pengeluaran susuibu semata-mata. Namun hakikatnya, ia alfalfa bukan hanya untuk menambahkan susu sahaja,  malah lelaki pun..


  • Badan Tak Letih, Alergi Pun Hilang!!

    Badan Tak Letih, Alergi Pun Hilang!! Saya benar-benar menyarankan ibu menyusu mengambil set breastfeeding, bukan alfalfa semata-mata (walaupun alfalfa terkenal sebagai milk booster), kerana kebaikan yang ada di dalamnya. Kiranya akan dapat semua dalam satu, seperti Puan S di atas…


  • Panduan Mudah Relaktasi Untuk Ibu-ibu

    Panduan Mudah Relaktasi Untuk Ibu-ibu

    Panduan Mudah Relaktasi Salam pagi Jumaat semua… Alhamdulillah syukur masih diberi peluang menghirup udara segar di bumi Allah. Arini saya tergerak hati nak share tentang “Panduan Mudah Relaktasi Untuk Ibu-ibu” la pulak…kebetulan pagi tadi ada yang bertanya..jadi eloklah saya kongsikan..


  • Khasiat Alfalfa dan Vitamin E Untuk Wanita

    Khasiat Alfalfa dan Vitamin E Untuk Wanita Ok, kali ni saya nak kongsikan  khasiat 2 vitamin yang sangat popular di kalangan ibu, isteri, wanita…bakal pengantin pon sesuai ambil vitamin ni tau! Nak tau apakah vitamin popular tersebut? Jeng..jeng..jeng… Khasiat Alfalfa..


  • Kenapa ESP Shaklee begitu laris

    Kenapa ESP Shaklee begitu laris? Protein adalah bahan utama dalam pembentukan perlbagai organ dan tisu serta komponen utama kepada hormon dalam tubuh badan manusia. Maka setiap organ kita memerlukan protein. ~ Kenapa ESP Shaklee begitu laris? ~ Kekurangan protein boleh..


  • 20 Tips Kurus Mudah dan Berkesan

    20 Tips Kurus Mudah & Berkesan Mari baca tips 20 Tips Kurus Mudah dan Berkesan. Senang jer…. hehehehe   1. Mulakan hari anda dengan menu dan jumlah sarapan yang mencukupi. Ini akan membantu mengurangkan jumlah kalori sepanjang hari. 2. Pastikan..


Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.